/ / iStock/Getty Images
Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия във Великобритания Джереми Корбин призова в Туитър нейните привърженици на демонстрация в четвъртък с призив за провеждане на предсрочни избори, предаде ТАСС.
"Присъединете се към нас в четвъртък, за да поискате изборът на онези, които ни ръководят, да бъде направен от народа на тази страна, а не от 100 000 непредставителни членове на партията на торите (консерваторите - б.р.)", посочи опозиционният лидер.

Корбин отправи призива си след избирането за нов лидер на консерваторите на бившия лондонски кмет и бивш външен министър Борис Джонсън, който автоматично ще поеме днес и премиерския пост на страната, заменяйки на този пост Тереза Мей. В избирането му участваха 139 000 членове на неговата партия, от които 92 000 подкрепиха Джонсън.

Борис Джонсън поема управлението на Великобритания

Изказвайки се снощи на закрито заседание на депутати от парламентарния Комитет 1922, който обединява редовите консерватори в Камарата на общините, Джонсън ги уверил, че не предвижда провеждане на предсрочни парламентарни избори. Това са съобщили участници в заседанието. Консерваторите имат право да останат на власт до 2022 г., макар че са в трудно положение, защото нямат парламентарно мнозинство.
БТА