Бомбардираха родилен дом в Северозападна Сирия
Бомбардираха родилен дом в Северозападна Сирия / БГНЕС, архив

Родилен дом, спонсориран от международната организация "Спасете децата" ("Save the Children"), беше бомбардиран, като се съобщава за пострадали. Към момента не е известно кои сили са извършили въздушното нападение.

"Подкрепян от "Спасете децата" родилен дом в (провинция - бел. ред.) Идлиб е бомбардиран, съобщава се за пострадали - броят е непотвърден", заявиха от организацията в социалната мрежа Twitter.

Според съобщението болницата "Кафар Такхарим" е тежко засегната и трудно изпълнява задълженията си.

Атаката е "ударила входа на болницата, която е най-голямата в областта, обслужваща над 1300 жени всеки месец и изпълняваща над 300 раждания на месец", посочват в съобщение от неправителствената организация. Според нея това е единствената болница специализирана в майчински и детски грижи в северозападната част на Идлиб.

Междувременно беше съобщено, че при въздушни удари в държания от бунтовниците град Атареб в провинция Алепо, Северна Сирия, са убити най-малко 10 цивилни, включително пет деца.

От Сирийският център за правата на човека съобщиха за три удара, насочени към главния път и центъра на града, като предупредиха, че броят на жертвите може да нарасне, тъй има голям брой тежко ранени.

От съобщението не става ясно сирийски или руски самолети са извършили въздушното нападение.

Източник: БГНЕС