В ожесточените сблъсъци, избухнали в близост до голям антиправителствен протест в Каракас, бяха ранени 27 души, обявиха местните здравни власти, цитирани от АФП.

БГНЕС

Сблъсъците избухнаха по обедно време вчера близо до военновъздушната база Карлота в източната част на Каракас. Протестиращи се опитаха да блокират пътя, водещ натам. Демонстрантите, някои от които маскирани, започнаха да замерят с камъни и коктейли Молотов Боливарската национална гвардия, която отвърна със сълзотворен газ. На няколкостотин метра оттам хиляди протестираха по призива на Хуан Гуайдо срещу Николас Мадуро. Гуайдо беше призовал привържениците си да излязат на 1 май на най-голямата демонстрация в историята на Венецуела.

Според венецуелската депутатка Мануела Боливар в сблъсъците в Каракас са били ранени най-малко 78 души, допълва ТАСС. Според правозащитни организации най-малко 150 демонстранти са били арестувани по време на протестите. Според венецуелския министър на отбраната Владимир Падрино Лопес в сблъсъците са били ранени и 8 военни, предаде ТАСС.
 

Същевременно директорката на УНИЦЕФ Хенриета Фор призова да се вземат незабавни мерки за защита на децата от насилието във Венецуела, предаде АФП. Във вторник по време на протестите и сблъсъците в Каракас бяха ранени най-малко 15 деца на възраст 14-17 години.
 
БТА