Близо 200 депутати консерватори възнамеряват да подкрепят Тереза Мей

Тереза Мей смята да се оттегли преди изборите през 2022 г.

/ БГНЕС
Тереза Мей смята да се оттегли преди изборите през 2022 г.
Близо 200 британски депутати консерватори са сигнализирали, че възнамеряват да подкрепят премиерката Тереза Мей при вота на доверие тази вечер, предаде Ройтерс. Оценката на агенцията се основава на изявления пред медии и в социалните мрежи.
 
По последни данни на Ройтерс Тереза Мей има подкрепата на 198 консерватори от Камарата на общините. Според политически коментатори обаче някои депутати, които публично са подкрепили премиерката, са казали в частни разговори, че ще гласуват против нея.

Вот на недоверие срещу Тереза Мей тази вечер
 
Тереза Мей се нуждае от подкрепата на 159 депутати от 317-членната група на Консервативната партия в долната камара на парламента, за да запази лидерския си пост.
 
Вотът на доверие, който е таен, започна в 20 ч. българско време и ще продължи към два часа. Резултатът е очакван около 23 ч. българско време.

Тереза Мей ще се бори с всички сили срещу вота на недоверие
 
Днес британската премиерка е казала пред депутатите от нейната Консервативна партия, че няма да ги води на следващите парламентарни избори, предаде Ройтерс, като се позова на един от тях. Мей се срещна с консерваторите в Камарата на общините преди вота на доверие.
 
Британската премиерка признала, че има съпротива срещу това тя да води управляващата партия на следващите избори. В същото време тя предупредила, че сега е много лош момент за смяна на лидера, и подчертала, че Брекзит трябва да бъде осъществен и то навреме, каза един от присъствалите депутати, Алек Шелбрук. Той цитира изявление на Мей, че тя няма да свиква предсрочни парламентарни избори до редовните през 2022 г., но няма да води консерваторите на тези избори.
БТА