/ БГНЕС
Тълпи от хора се събраха в лондонския район Финсбъри парк, след като в неделя там се появи улична творба, създадена от Банкси.

"Картината" е нарисувана със зелена боя на стена зад дърво с отрязани клони, имитирайки разлистена корона. В долната част на творбата им и човешка фигура - жена, която държи пръскачка, с която "рисува новите листа".
 

Бакси
БГНЕС

Банкси потвърди авторството на графита в профила си в Инстаграм, показвайки тъжната гледка на дървото с отрязана корона.

 


Жител на Финсбъри парк сподели, че е горд, че художникът е избрал тази част на Лондон, за да демонстрира изкуството си.
 

Бакси
БГНЕС


"Това е като лично съобщение към нас, живеещите на тази улица. Много сме горди", казва Ваня Селърс, която живее само на няколко къщи от новата творба на Банкси.

Анонимният художник обикновено потвърждава авторството на дадена картина с публикация в личния си уебсайт и социалните мрежи.

Бакси
БГНЕС

Още преди да потвърди, че той е рисувал картината, експерти заявиха, че тя носи всички отличителни белези на работата на уличния творец.

Бакси
БГНЕС


„Посланието е ясно - природата се бори и от нас зависи да й помогнем да израсне отново“, категоричен бе Джеймс Пийк, автор на документална поредица за Банкси.

Бакси
БГНЕС


Пийк описва сцената като „много натоварена, градска, застроена среда“, като дървото се превръща в символ на това как градът убива природата. 

"Така че, когато се отдръпнете, изглежда, че дървото е избуяло, но по забележимо фалшив и синтетичен начин. Сега е пролет и това дърво би трябвало да се разлисти, но Банкси сигурно е минал покрай него и си е помислил колко жалко изглежда, че това няма да се случи скоро“, смята той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня