Тръмп и Джо Байдън
Тръмп и Джо Байдън / БГНЕС
Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън започна първата си голяма рекламна кампания в шест колебаещи се щата в стремежа си да победи президента Доналд Тръмп на изборите през ноември, предаде Ройтерс.

Байдън увеличава събираните пари за своята предизборна кампания, а Тръмп губи позиции в социологическите проучвания, след като е критикуван за своя подход за справяне с пандемията от коронавирус и масовите протести срещу полицейската жестокост и расизма.

Навръх рождения си ден Тръмп отговори на въпроси за здравето си след спекулации за слабост


Предизборният щаб на Байдън започна петседмична рекламна кампания за 15 милиона долара в Пенсилвания, Мичиган, Уисконсин, Аризона, Флорида и Северна Каролина. Всички
тези щати бяха спечелени от Тръмп през 2016 г.

Кампанията, която ще се провежда по телевизията и в интернет, ще включва реклами на английски и испански във Флорида и Аризона. От утре, 19 юни, когато САЩ отбелязват края на робството, се предвижда да бъдат пускани реклами в афроамерикански печатни и електронни медии в шестте щата.

Рекламите ще бъдат положителни по характер и ще използват думите на самия Байдън, за да представят "глас на яснота и морален авторитет, от какъвто страната отчаяно се нуждае", заяви предизборният му щаб.
БТА