Австралиец пълзял два дни със счупени крак и ръка, преди да бъде намерен от спасители. Мъжът е оцелял след инцидент в отдалечен район, а огромните му усилия го превърнаха в истинска звезда. Лекари определиха постижението като „едно на милион", а спасителите твърдят, че отказът му да се предаде го е запазил жив.

„Знаех, че там където паднах, няма кой да ме намери. Реших да се върна обратно до мястото, където видях една пътека, по която местните бягат за здраве. Това ми отне два дни пълзене. С едната ръка дърпах счупения крак и така сантиметър по сантиметър- два дни", заяви Нийл Паркър, планинар от Австралия, съобщава NOVA.

Писмо в бутилка спаси американци от сигурна смърт

Той казва, че подготовката му била добра и това му е помогнало да си наложи да продължи. Той си е счупил крака и ръката, следа като паднал от 6 метра височина, от ръба на водопад. „Не можех да повярвам, че само три километра ми отнеха два дни. Мислех си, че никога няма да му видя края. Мислех си, че няма да успея", каза още Паркър.

Смели акробати вървяха по въже на 25 м над Таймс скуеър (ВИДЕО/СНИМКИ)

54-годишният мъж бил опитен планинар и преминал най-трудните маршрути в Австралия. Контузил се на сравнително лек преход, не много далеч от дома си. Паркър казва, че това е знак, че в дивата природа винаги трябва да сме внимателни. „Най-големият ми страх, докато пълзях, беше, че няма повече да видя децата си. Те живеят в чужбина и се връщат след няколко дни. Не съм ги виждал отдавна и се ужасявах от мисълта, че може и да не ги видя повече", коментира още той.

В Деня на реките еленските скаути почитстиха Христовския водопад

Лекарите казват, че пациенти с контузии като тези на Нийл Паркър, обикновено искат помощ за да отидат до тоалетната и не могат да си представят как мъжа е пълзял километри из пущинака. В крайна сметка, Паркър бил видян и граждани повикали помощ. Изтеглили го с хеликоптер и го закарали в болница.