Сирийският президент Башар Асад (вдясно) прие началника на генералния щаб на иранската армия Мохамад Багери (вляво)
Сирийският президент Башар Асад (вдясно) прие началника на генералния щаб на иранската армия Мохамад Багери (вляво) / БГНЕС
Сирийският президент Башар Асад прие началника на генералния щаб на иранската армия Мохамад Багери. Както съобщи сирийската агенция САНА, иранският главнокомандващ му е предал поздравително послание от върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей "по случай победата във войната срещу тероризма", предаде ТАСС.

Башар Асад: Сирия се движи стабилно към победа

На срещата Асад е заявил, че "разгромът на терористите в Сирия е нанесъл съкрушителен удар по плановете на Запада в Близкия изток". "Редица държави продължават да подпомагат терористичните групировки", казал още той.

Асад заявил, че "за времето на конфликта военното партньорство с Иран и другите съюзници е придобило качествено ново развитие".

Съветничка на Асад: Войната в Сирия е към края си

Иранският генерал посочил, че "цел на визитата в Дамаск е да бъде разработена стратегия за координация и военно-техническо сътрудничество със Сирия на нов етап - след големите успехи на фронта".

Асад: Тръмп ще стане естествен съюзник на Сирия, ако се бори с тероризма

Багери казал също, че Иран е решен да продължи да подкрепя ръководството и народа на Сирия, "докато не им бъде върната сигурността", както и че ще помогне за следвоенното възстановяване.
БТА