Сирийският президент Башар Асад
Сирийският президент Башар Асад / БГНЕС
Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че въпреки терористичната, военната, икономическата и медийната война, която се води срещу Сирия, правителствените войски се движат стабилно към победа, благодарение на големите си жертви, издръжливостта на сирийския народ и помощта от приятелски държави, предаде сирийската правителствена агенция Sana News.

Съветничка на Асад: Войната в Сирия е към края си
 
Асад направи тези коментари, по време на прием, даден на делегация от участници в Международната конференция на профсъюзите за солидарност с работещите и народа на Сирия срещу тероризма, блокадите, икономическите санкции и имперските интервенционистки политики, която беше проведена в Дамаск и привлече участници от около 60 страни.

Шестте години война стрували на икономиката на Сирия 226 млрд. долара
 
От своя страна, членовете на делегацията са изразили подкрепата си за работниците в страната и за целия народ на Сирия, в борбата им срещу тероризма и ембаргото, потвърждавайки, че войната на сирийците е много важна за региона и света, защото нейните последици представляват повратна точка в човешката история.
 
Участниците в делегацията са подчертали нуждата от обединение на всички страни в полза на любовта, мира и защитата на международното право от терористите.
Агенция Фокус