Англичанка във Флоренция с глоба от 90 хил. евро за нарушаване правилата на движение
Англичанка във Флоренция с глоба от 90 хил. евро за нарушаване правилата на движение / снимка: БГНЕС, архив

Пътната полиция във Флоренция успя да издири собственичката на лек автомобил с английска регистрация, извършила над 1500 нарушения на закона и правилника за движение, съобщиха местни медии.

Става дума за англичанка на 62 години, която вероятно е разчитала на "ненаказуемостта" на чуждестранните автомобили в Италия. Тя има издадени 1500 глоби само за нарушаване на забранената за движение зона в градския център на Флоренция. Към тях се прибавят още многобройни превишения на допустимата скорост.

Невъзможно се оказва установяването на нейната самоличност по регистрацията на автомобила, тъй като италианската полиция няма достъп до тези данни, предава БТА. Пътните полицаи обаче успели да намерят къде е паркиран мерцедесът с английски номер и търпеливо да изчакат появата на неговата собственичка, за да й връчат на куп глоби за 90 хиляди евро.

Потърпевшата незабавно потърсила услугите на адвокат. Както поясни говорителят на пътната полиция Енцо Мондило, суперглобата не може да бъде избегната, но изплащането й би могло да се разсрочи на вноски.

Флоренция е на второ място сред италианските градове по автомобилни глоби на глава от населението. На всеки неин жител се падат годишно по 129,80 евро за нарушаване на правилата за движение. На първо място са жителите на Ровиго със 130,60 евро. В първата десетка са още Бреша, Милано, Катания, Рим, Салерно, Пескара, Прато и Торино.

Най-дисциплинирани шофьори се оказват обитателите на Вибо Валенция, град с около 34 хиляди жители в областта Калабрия, който годишно са глобявани средно с по 4,30 евро.