Анджелина Джоли
Анджелина Джоли / БГНЕС
Холивудската звезда Анджелина Джоли, която над 15 години е посланик на добра воля на ООН, осъди действията, предприети от администрацията на Тръмп за ограничаване на имигрантите в САЩ, като "политика, основана на страха", предават Франс прес и ТАСС.

Известните жени, на които момичетата искат да подражават

"Използването на тактиката на сплашването, да се разделят хората въз основата на техния произход и религия, да се казва, че именно от тях трябва да се боим - това е политика на страха!", заяви холивудската актриса и режисьорка. По нейните думи това отношение по никакъв начин не съответства на мъките, които са преживели бежанците в живота си.

Анджелина Джоли призова за състрадателна Америка

Агенциите припомнят, че една седмица след встъпването си в длъжност, президентът на САЩ Доналд Тръмп поръча на Държавния департамент и на Департамента за вътрешна сигурност да преустановят за 120 дни приема на бежанци в САЩ от всички краища на света. Той също така реши да съкрати двойно квотата им на прием за 2017 година и финансирането им - до 50 хиляди души.

Холивудски звезди заснеха клип за съдбата на бежанците (ВИДЕО)

Беше въведено и ограничение за срок от 90 дни за правото на достъп до САЩ на граждани от Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан, припомнят агенциите.
БТА