Известните жени, на които момичетата искат да подражават
Известните жени, на които момичетата искат да подражават / Guliver/Getty Images

Първата дама на САЩ Мишел Обама е водещият модел за подражание на младите момичета, пише в. "Дейли експрес".

Моделите за подражание в снимки можете да видите в галерията тук

В проучване на "Дисни", разкриващо най-вдъхновяващите женски фигури за съвременните девойки, второто място след съпругата на Барак Обама заема херцогинята на Кембридж Катрин. Трета е атлетката и олимпийска златна медалистка Джесика Енис-Хил. Следват писателката Дж. К. Роулинг и колоездачката и олимпийска златна медалистка Лора Трот.

Подредиха 40-те най-вдъхновяващи жени

В Топ 10 на известните жени, които служат за модели за подражание на младите момичета, намират място още телевизионна водеща Холи Уилоуби, известна и с благотворителната си дейност, холивудската звезда и активистка Анджелина Джоли, британската актриса и активистка Ема Уотсън, британската кралица Елизабет Втора и пакистанската активистка и най-млада носителка на Нобелова награда за мир Малала Юсуфзай.

Най-вдъхновяващите мисли на велики жени на нашето време

Проучването разкрива, че младите момичета не свързват образа на съвременната принцеса с титли, тиари или бракове с принцове, а с грижите за околните, личните качества и самоувереността, отбелязва Ана Хил от "Дисни".

Принцеса Даяна е най-впечатляващата жена на всички времена

"Младите момичета имат нужда от силни ролеви модели. Хубаво е, че съвременните девойки черпят вдъхновение от загрижени, смели и решителни женски фигури", казва Джуди Райт, експерт по семейни отношения.

Източник: БТА