Години наред ние черпим вдъхновение от посланията за обич, от смелостта и силата на избора, които великите жени са ни оставили.

Жените правят света по-прекрасен, хармоничен и по-добър. Те вдъхновяват и мъжете за велики дела и сами постигат с упоритост и постоянство целите си.

Вижте най-вдъхновяващите мисли на великите жени на нашето време

Майка Тереза

Родена в албанско семейство, тя пресича Европа и стига до Калкута. Половин век, докато не напуска този свят на 87 години, от сутрин до вечер мие, храни, чисти, лекува бедните. Основният от нея Орден на милосърдието приема бедни, болни от спин, рак, проказа.
Получава колосални дарения, но притежава само чадър и одеало. Нобелов лауреат и почетен доктор на Оксфорд.

Майка Тереза знае още от детството си, че смисълът на живота е единствено в любовта.

„В този живот ние не можем да извършим велики неща. Можем да направим само малки неща с голяма любов", казва тя.

Признават Майка Тереза за светица

Принцеса Даяна

Наричат Даяна принцесата на народа. Смъртта й потресе целия свят, но тя остана жива в сърцата на хората като най-обичания член на кралската фамилия на всички времена.

„Всеки заслужава да бъде ценен. Всеки има потенциала да даде нещо на другия в замяна"

Опра Уинфри

Опра е една от най-вдъхновяващите и успели жени, извървяла пътя от гетото до славата и богатството. Тя е блестящ пример за това, че успехът не е само за малцина избрани, че можеш да постигнеш мечтите си със своя труд, вяра и ентусиазъм.

Опра Уинфри е първата чернокожа милиардерка

„Когато сте доволни от това, което имате, ще получите повече. Ако се концентрирате единствено върху онова, което ви липсва, никога няма да получите това, което искате", казва Опра.

Стоянка Мутафова е първата българска актриса с награда от фондация „Лейди Даяна"

Вижте още мисли на бележити жени във видеото