Американски войник е убит, а още трима ранени при операция в Йемен
Американски войник е убит, а още трима ранени при операция в Йемен / БГНЕС, архив

Американски войник е убит, а още трима военнослужещи са били ранени при нападението срещу щаб на Ал Кайда в Йемен вчера, съобщи днес Пентагонът, цитиран от Ройтерс и АФП.

Войникът е починал от раните си, уточни американското министерство на отбраната.
Пентагонът отбеляза, че при акцията са убити 14 членове на джихадистката групировка Ал Кайда на Арабския полуостров. При операцията е събрана информация, която вероятно ще осигури данни за планове за бъдещи терористични атаки, се посочва в съобщението на американските военни.

Представител на местните йеменски власти съобщи, че най-малко 41 предполагаеми членове на Ал Кайда, сред които племенни лидери на джихадистката мрежа, както и осем жени и осем деца са убити при нощната акция.

Главатари от Ал Кайда са убити при американски удар в Йемен?

Регионалното командване, отговарящо за операциите в региона не отбелязва цивилни жертви в съобщението си, както и значимостта на убитите бойци.

Над 100 души са били убити за денонощия в Йемен при въздушни удари и в боеве между проправителствените сили и бунтовниците за контрола върху зони на брега на Червено море, съобщиха военни и медицински източници, цитирани от АФП.

Шиитските бунтовници хуси и съюзниците им са изгубили 90 души. При ожесточени боеве в района Моха в югозападната част на страната са убити най-малко 19 войници от проправителствените сили, уточняват източниците.

Източник: БТА