Американски дрон ликвидирал британска джихадистка и сина й (СНИМКИ)

/ Thinkstockphotos
Британска джихадистка е била убита заедно със сина си при въздушен удар, нанесен от американски дрон в Сирия, съобщи днес вестник "Сън", цитиран от Ройтерс.

Момичета, които искат да умрат за Аллах


Сали Джоунс, приела исляма англичанка, получи от британски медии прозвището Бялата вдовица, след като нейният съпруг Джунайд Хусаин, боец на групировката "Ислямска държава", бе ликвидиран през 2015 г., също от безпилотен самолет. Някогашната певица в пънк група вербувала джихадисти и разпространявала пропагандни послания в интернет.

Британец разпозна 13-годишния си син сред екзекуторите на Ислямска държава (СНИМКИ)

Джоунс била убита през юни близо до иракската граница, докато се опитвала да избяга от Ракка, бастиона на ИД в Сирия, цитира "Сън" представител на британското разузнаване, който получил информацията от американски колеги. Те изразили увереност, че Бялата вдовица е мъртва, макар да направили уговорката, че не могат да вземат ДНК проби от земята.

Невероятната история на Франциска, която поиска да стане джихадистка


Цитираните източници смятат, че 12-годишният син на Джоунс, Джоджо, също е загинал, макар че това също не е 100% сигурно. Джихадисти от ИД са били обявявани за мъртви, след което са се появявали, отбелязва Ройтерс.
БТА