Американският актьор Алек Болдуин, който простреля смъртоносно оператора Галина Хътчинс, предложи по време на записите на сцени с престрелки задължително да присъстват и представители на полицията.

В публикуваното послание на профила на фондацията за подкрепа на хората на изкуството в Туитър той предлага „на всички снимки в киното или на сериали, в които се използва оръжие – бутафорно или друго, задължително да присъства нает от продуцентите полицейски служител, който да отговаря за сигурността“.
 
След инцидента актьорът заяви, че ще подкрепи активно идеята регулаторните органи да предприемат действия за ограничаване на използването на истински боеприпаси на снимачната площадка. Според него истинските патрони могат да бъдат заменени от гумени или пластмасови куршуми. Болдуин все още обмисля дали да участва повече в роли, които изискват използване на огнестрелно оръжие.

Нещастният случай се разигра на 21 октомври в Ню Мексико по време на снимки на уестърна „Rust“ с участието на Болдуин. По време на снимките актьорът стреля с пистолет, който се оказва зареден с бойни, а не с халосни патрони. Режисьорът Джоел Соуза е ранен в ключицата, а родената в СССР операторка
Галина Хътчинс е ранена тежко и откарана по въздух в болница в Албакърки, но лекарите не успяха да спасят живота ѝ.