Джулиан Сандс
Джулиан Сандс / Getty Images
Актьорът Джулиан Сандс, играл в няколко номинирани за "Оскар" филма, е в неизвестност от пет дни в планините на Южна Калифорния, където е бил на поход, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните власти.

65-годишният Сандс е обявен за изчезнал в петък по време на поход в планината Балди, съобщи говорителката на шерифа на окръг Сан Бернардино. 

Екипи за издирване и спасяване са търсили Сандс в района на планината Сан Габриел, на около 40 мили североизточно от Лос Анджелис, но в събота е трябвало да преустановят издирването заради опасност от лавини. Оттогава те не са могли да подновят търсенето на терен, каза говорителката. 

Властите съобщиха, че актьорът  ще се издирва, когато времето позволява, с хеликоптери и дронове, а наземното търсене ще бъде възобновено, когато е безопасно. 

Последната от поредицата бури, които създадоха опасни условия в планините, връхлетя Южна Калифорния в петък и продължи през уикенда. Наскоро в района загинаха двама туристи, посочва АП. 

Агенцията не е успяла да се свърже за повече информация с представители на актьора. Той е роден в Англия, но живее в Северен Холивуд.

Джулианс Сандс се снима с Хелена Бонъм Картър в британския романтичен филм от 1985 г. на режисьора Джеймс Айвъри "Стая с изглед".
Сандс има и главни роли във филмите „Магьосник“ от 1989 г., „Арахнофобия“ от 1990 г., „Голият обяд“ от 1991 г., „Елена в кутия“ от 1993 г. и „Да напуснеш Лас Вегас“ от 1995 г. 

През следващите десетилетия Сандс работи постоянно с по-малки роли в киното и телевизията.
 
София Георгиева/БТА