/ БГНЕС
Бизнесменът Роман Абрамович купи най-скъпия досега имот в Израел в елитното селище Херцлия Питуах - северното предградие на Тел Авив, където се намират резиденции на посланици. Той е платил рекордните 65 милиона долара за недвижимия имот в Израел, твърди „Глоубс“, позовавайки се на източник, близък до сделката.

"Малко преди кризата, причинена от пандемията от коронавируса, се сключи най-скъпата сделка с жилищни имоти в историята на Израел... Руско-израелският милиардер Роман Абрамович купи имот в Херцлия Питуах за 226 милиона шекела (64,5 милиона долара)", пише изданието.

Според репортери, площта, принадлежаща на имота е около 9 500 квадратни метра. Основната част от имота е къща, собственост от 2006 г. на британеца, управляващ хедж фондове, Алън Хауърд, съосновател на „Brevan Howard Asset Management“.

Според изданието, предишният собственик е купил вилата за 9 милиона долара и „е похарчил много пари за подобряване на имота, разширявайки парцела от 6 500 квадратни метра до 9 500 квадратни метра и изграждайки две впечатляващи сгради, проектирани от архитекта Орли Шрем“.

Сайтът разполага с тенис корт и басейн с хидравлична платформа, които могат да бъдат превърнати в зона за гости за различни мероприятия.
Абрамович получи израелско гражданство през 2018 година.
БГНЕС