/ БГНЕС

Седем души загинаха, а най-малко 69 пострадаха при ураган в Москва, предаде ТАСС, като се позова на източник от службите за извънредни ситуации.

БГНЕС

Стихията повали дървета, които паднаха върху автомобили, изтръгна детска пързалка и автобусна спирка и прекъсна електропроводи. Заради урагана хиляди останаха без ток в руската столица.

Повечето от жертвите са били затиснати от повалени дървета. В югозападната част на града край площад „Джавахарлал Неру“ бедствието събори дърво, което падна върху човек и го уби. Друго дърво падна и уби 26-годишно момиче в центъра на града, а трети човек почина от раните си след като също е бил затиснат от дърво.

На улица „Кировоградска“ вихрушката изтръгна навес на транспортна спирка, който отлетя към пешеходците. Един от тях почина от получените травми.

По-рано през деня министерството на извънредните ситуации на Русия отправи предупреждение за силен вятър, проливен дъжд и градушка в Москва. Предупреждението бе издадено за периода 13,30 ч. на 29 май до 7 ч. сутринта на 30 май за руската столица.

БГНЕС, БТА