/ БГНЕС

Полицията е задържала 45 вандали, участвали в безредиците по време на първомайската демонстрация в центъра на Париж. Това заяви френският министър на вътрешните работи пред BFM.
 

Франция безредици
БГНЕС

"Към този час в Париж са задържани 45 души", пише Дарманен. Той отбеляза, че сред арестуваните е и момичето, което е нападнало един от пожарникарите, опитвайки се да му попречи да потуши пожар. Министърът на вътрешните работи обвини "ултралевите" погромаджии за размириците и заяви, че подобно "насилие е неприемливо".

Според BFM в демонстрацията в Париж са участвали 21 000 души.

Франция безредици
БГНЕС

Сблъсъците започнаха близо до площад Леон Блум в центъра на френската столица. Това е по средата на обявения маршрут на първомайската демонстрация, която започва от Площада на Републиката и трябва да стигне до Площада на нацията. След това движението на основната част от конвоя е спряно от полицейски кордон. По време на безредиците радикалите започват да чупят прозорците на банки, застрахователни компании и агенции за недвижими имоти, да изнасят офис мебели на улицата и да ги палят. Те са хвърляли камъни и бутилки по полицейските служители. Охранителите отговориха със сълзотворен газ и арести на хулиганите.
 

Франция безредици
БГНЕС

Сигурността по време на демонстрацията беше осигурена от над 1500 полицаи и жандармеристи.

БГНЕС