/ ThinkStock/Getty Images
Над 20 българи пострадаха при катастрофа в Египет
96663
Над 20 българи пострадаха при катастрофа в Египет
  • Над 20 българи пострадаха при катастрофа в Египет
20 български граждани са пострадали при автобусна катастрофа в Египет, съобщи Министерството на външните работи. Инцидентът е станал около 9 ч. местно време тази сутрин по пътя от Хоргада до Марса Алам.

В автобуса е имало 40 български туристи. Петима от тях са получили фрактури. Другите 15 са с охлузни рани и натъртвания. До момента няма информация за хора в тежко състояние. Катастрофиралото превозно средство се е движило в група от три автобуса, които са превозвали общо 123 души. Те са били на туристическа фирма "Абакс".

„Всички пострадали са откарани в болница. Всичко е под контрол и към момента няма какво друго да се коментира“, заяви представител на фирмата, допълвайки, че всички туристи са със застраховки и изрядни документи.

Все още няма информация и дали сред пострадалите има деца.

Българското посолство в Кайро е в непрекъснат контакт с представителя на туроператора, който се намира в болницата, съобщиха от Министерството на външните работи. По разпореждане на министър Захариева дипломатите ни са в готовност да окажат пълно съдействие на пострадалите граждани.
 
Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на телефоните на посолството ни в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991
БТА