Проливните дъждове, донесени от тропическата буря Флорънс, продължават да се изливат над Северна и Южна Каролина, съобщава Си Ен Ен. Очаква се огромното количество дъжд да предизвика още по-мащабни наводнения, а лошото време да се задържи. До момента стихията е взела най-малко 13 жертви, сред които и дете.

бурята Флорънс
БГНЕС

Освен обявените досега жертви се съобщава за възрастна двойка, загинала при пожар на дома си, други двама души в Южна Каролина са се задушили с въглероден монооксид от генератор, работещ вътре в дома им. Жена е загинала, след като поради лошото време колата й се е ударила в дърво. Властите на двата щата очакват силните дъждове и наводненията да продължат през целия уикенд.

бурята Флорънс
БГНЕС

"Фокс нюз" съобщи, че пет души са арестувани за грабеж на магазин в Уилмингтън. Телевизионният канал отбелязва, че поради обявеното извънредно положение заловените ще бъдат съдени за мародерство по ускорена процедура.

бурята Флорънс
БГНЕС

Бурята се движи със скорост от 3 километра в час, което означава, че лошото време ще се задържи максимално дълго, предупредиха синоптиците. Скоростта на ветровете на места достига до 75 километра в час. Властите призоваха хората, евакуирани заради настъпването на Флорънс, да не бързат да се прибират по домовете си, тъй като опасността не е отминала. Близо 1 милион домакинства в Северна и Южна Каролина са без електричество, а на щетите от стихията тепърва ще се прави оценка.

бурята Флорънс
БГНЕС

БГНЕС, Фокус