В Англия: Мартин Петров ще напусне Сити, ако уволнят Свен
В Англия: Мартин Петров ще напусне Сити, ако уволнят Свен / netinfo
Собственикът на Манчестър Сити Таксин Шинаватра ще се сблъска с бунт от страна на играчите на тима, ако отново откаже да застане зад мениджъра Свен Йоран Ериксон и последният бъде уволнен в края на сезона.

Няколко човека от екипа на „гражданите” са се свързали във вторник с бившия премиер на Тайланд, в опита да променят решението му. Босът обаче заявил, че няма връщане назад за екс-националния селекционер на Англия.

В следствие на това, бесните играчи на Сити, се нареждат на опашка за напускане на тима през лятото.

Капитанът на „небесносинитеРичард Дън ще бъде сред първите, които ще си отидат, а Нюкасъл вече е отправил оферта за него.

Медиите в Англия разкриват още, че неговите стъпки извън Ман Сити ще последва и българинът Мартин Петров заедно с Елано. И двамата бяха привлечени от Ериксон миналото лято и като знак на солидарност ще напуснат клуба след края на сезона, ако спецът бъде уволнен. Майкъл Джонсън, към който има интерес от страна на Ливърпул, също обмисля бъдещето си.

Английският национал Майка Ричардс подписа ново споразумение с „гражданите” само защото Свен успя да го убеди, но ако Ериксон напусне, бранителят може да обмисли евентуален трансфер в Челси, откъдето искат да си осигурят услугите му.

Дългогодишният колега на Ериксон Торд Грип разкри в интервю пред авторитетното издание „Sun” разкри, че голяма част от треньорския екип ще трябва да напусне клуба през лятото, въпреки че Ман Сити ще завърши в топ 10 на Висшата лига и с две победи над градския съперник Манчестър Юнайтед.

„Не мисля, че Шинаватра показа достатъчно търпение. Премиършип е като един маратон – отнема време, докато изградиш един истински конкурентноспособен отбор за тази надпревара”, заяви Грип.

„Мисля, че се справихме добре през този сезон, свършихме отлична работа. Наистина формата ни след Коледа спадна, но във футбола винаги има добри и лоши периоди”, каза още той, като добави, че очаква Ериксон бързо да получи няколко предложения за работа, ако наистина бъде уволнен в края на настоящия сезон.