Щутгарт пречупи Черно море в 95-ата минута
Щутгарт пречупи Черно море в 95-ата минута / netinfo

Отборът на Черно море бе на крачка от създаването на истинска сензация в турнира за Купата на УЕФА.

 

Момчетата на Никола Спасов направиха престижното 2:2 с германския Щутгарт и по този начин напускат надпреварата, след поражение в първия мач с 1:2 на стадион „Васил Левски” в София.

 

След 80 минути игра отборът на Черно море имаше преднина от два гола, но в последните минути на срещата допусна изравняване, като вторият гол за домакините падна в 94-ата минута.  

 

През първото полувреме на мача възпитаниците на Армин Вее доминираха тотално на терена, като домакините успяха да създадат няколко добри положения пред Илчев, но Гомес пропусна да се разпише на няколко пъти. От своя страна футболистите на Черно море не успяха да застрашат сериозно вратата на немския национал Йенс Леман.  

 

Всичко интересно в срещата се случи през втората част. Още две минути след подновяването на играта Черно море успя да поведе в резултата след куриозна грешка на вратаря на домакините. Бранителят Тасчи върна топката към Леман, който се подхлъзна, а връхлитащият Йордан Юруков просто довкара топката в мрежата за 1:0 в полза на „моряците”.

 

В 79-ата минута Георги Илиев попари 10-те хиляди зрители на „Мерцедес Бенц Арена” след прекрасно изпълнен свободен удар.

 

Оттук нататък домакините хвърлиха всички сили в предни позиции и резултатът не закъсня. Само три минути след попадението на българите, Хицълшпергер успя да намали до 2:1 в полза на Щутгарт. При такъв резултат тимът на Никола Спасов стигаше до продълженията, но в последните секунди на даденото от съдията продължение, Гомес бе точен с глава за 2:2.

 

Така Черно море отпада нещастно от турнира за Купата на УЕФА за сметка на Щутгарт, който ще играе в групите на надпреварата.