Селекционерът на Англия наплют от бивш играч
Селекционерът на Англия наплют от бивш играч / netinfo

Селекционерът на английския национален отбор по футбол Стив МакЛарън бе нападнат от бившия си играч в Мидълсбро Масимо Макароне.

Дни след като се присъедини към Сиена в родната си Италия, Макароне изля порой от критики към някогашния си наставник в Боро.

„Този вечно усмихнат Стив „Великолепния” МакЛарън е най-двуличния и лицемерен човек, когото съм срещал във футбола,” заяви Макароне през медиите на Апенините.

„Само в Англия някой толкова очевидно ограничен може да стане старши треньор на националния отбор.”

Пред „Газета дело Спорт” Макароне продължава: „През 2004 година той непрекъснато повтаряше наляво и надясно как съм неговия фаворит и как разчита на мен. И накрая ме остави на пейката на финала за Купата на Лигата.”

Макароне, който е играл 102 мача за Мидълсбро и има 24 гола, нападна и наследника на МакЛарън в Мидълсбро, Гарет Саутгейт.

„Докато МакЛарън водеше отбора, Саутгейт непрекъснато ме подкрепяше, беше ми приятел, окуражаваше ме, и самият плюеше по МакЛарън непрекъснато. Когато стана старши треньор обаче той започна да се държи точно по същия начин като МакЛарън. Почувствах се предаден от Саутгейт, който отначало ми бе обещал титулярно място, а в последствие ме остави на пейката.”