Рийкард: Травмата на Меси повлия на отбора
Рийкард: Травмата на Меси повлия на отбора / netinfo
Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард заяви след победата на неговия отбор над Селтик в осминафиналната среща-реванш от Шампионската лига, че контузията на Лионел Меси е повлияла на отбора.

Аржентинецът напусна терена още през първото полувреме на срещата, след като травмира лявото си бедро.Според лекарския щаб на каталунците Меси ще отсъства поне месец от терените.

Барселона се класира за четвъртфиналите в най-популярния европейски клубен турнир след очаквана победа с 1:0 като домакин над Селтик.

„Контузията на Меси повлия на отбора. Той вече бе травмиран, затова сега е много неприятен моментът. След като получим медицинските резултати, ще можем да кажем със сигурност какво е състоянието му. Задачата на нашия лекарски персонал е да подпомогне играчите да избегнат контузиите. Здравето на футболистите е най-важното. Меси бе много разстроен, тъй като при него имаше вече подобна травма”, сподели Рийкард след победата.

„Селтик игра добре. Започнахме добре и вкарахме бърз гол, но дори и след това съперникът ни продължи да играе много уверено. Не бива да се подценява противника, но контузията на Меси повлия на играта, затова и реших да не пускам като смяна Боян Къркич”, добави Франк Рийкард.