Общественият комитет за спасение на ЦСКА призова червените в атака
Общественият комитет за спасение на ЦСКА призова червените в атака / netinfo
Общественият комитет за спасение на ЦСКА пусна чрез медиите обръщение до привържениците на „армейците”, чрез което се призовава за атака срещу Александър Томов и Александър Гарибов, които продължават да управляват клуба от Борисовата градина.

Ето и пълния текст на обръщението на Обществения комитет на ЦСКА към привържениците на „червения” клуб:

„Уважаеми привърженици на ЦСКА, дами и господа,

След като вече повече от месец и половина се опитваме да намерим реален изход от кризата в ЦСКА вече не ни остава друг изход освен да призовем несравнимата „червена“ публика към радикално гражданско действие за спасяване на „армейския“ отбор.

Всички средства за диалог с Александър Томов и неговото фалирало ръководство са изчерпани и отсега нататък главната роля остава за сектор „Г“. Вярваме, че младите хора, които вече устояха своята любов през 90-те години, когато не позволиха на лумпени, комплексари, доносници и политически шмекери да унищожат най-авторитетния роден клуб, отново ще застанат като последна преграда пред свещените четири букви.

Призоваваме публиката на ЦСКА да използва всички позволени от закона средства за граждански протест, за да изхвърли от митичния стадион в Борисовата градина натрапниците и некадърниците начело с Александър Томов и Александър Гарибов, както и не по-малко виновния от тях Емил Костадинов, който като ръководител е много далеч от футболните си постижения, а с некомпетентността си се превърна в активен съучастник в разправата с 31-кратните шампиони.

Излезте на мирен протест пред „Армията“, пред БФС, пред държавните институции, пред медиите, пишете до УЕФА и ФИФА! Нека страната, Европа и светът да разберат, че в България една историческа и морална институция е подложена на двоен геноцид – отвън и отвътре от хора и кръгове, преследващи нечисти цели. Не позволявайте да започне първенството с вредители като Томов и Гарибов във ФК ЦСКА и със сегашното корумпирано и напълно дискредитирано ръководство на БФС!

Не допускайте УЕФА да си затвори очите или да бъде излъгана от нашенските комбинатори, които под маската на „принципност“ и „цивилизованост“ извършиха най-голямото престъпление, най-гнусната подмяна в историята на българския спорт като зад паравана на преднамереното „правосъдие“ и двойния стандарт наложиха правото на калъфката и унижиха нацията като лишиха легитимния български шампион от участие в ШЛ, където спокойно ще играят обвинените в корупция Порто и Стяуа...

Зашлевете здрав предизборен шамар на политици и държавници, които за пореден път излъгаха обществото, след като в началото на юни т.г. демагогски обещаха яснота около собствеността в нашия футбол и операция „Чисти ръце“ за всички в „А“ група, а оттогава се правят на слепи и глухи за умишленото умъртвяване на отбора-символ на България.

Облепете и оцветете страната със знаците на своя протест, залейте Интернет с посланията си за истина и справедливост, обърнете се към чужди посолства и международни организации! Изразявайте гражданската си позиция при всеки подходящ случай. И забравете различия и нюанси, предразсъдъци и огорчения, предпочитания и антипатии, защото залогът сега е оцеляването на ЦСКА!

Няма да позволим на проваления политически палячо Томов да държи отбора на сърцата ни за заложник на собствените си комбинации и далавери! Този човек, който за пореден път излъга много хора с обещанието, че в рамките на работния ден в понеделник (21 юли 2008 г.) ще изнесе на бял свят факти и документи за кризата в клуба и заговора срещу „червените“, няма място на „Армията“. Всеки ден със сегашното ръководство е продължение на агонията и изсмуква кръвта на отбора. Дали пък по този начин бившият вицепремиер не се откупва от враговете на ЦСКА?

Вече месец и половина Общественият комитет категорично настоява държавата да помогне за изясняване на собствеността в ПФК ЦСКА АД, тъй като тук не става въпрос за обикновено търговско дружество, а за историческа институция с огромно обществено значение. Нищо и нищо! Оставаме с впечатлението, че на някого от властимащите е изгодно случващото се с палача на еврошампиони от София. Възможно е някой да си прави тънки сметки зад кулисите и под масата, но тази мръсна игра със съдбата на ЦСКА ще бъде жестоко наказана, защото електоратът не забравя и не прощава подобни изпълнения.

Още веднъж се обръщаме към Централния фенклуб на ЦСКА и специално към сектор „Г“ с надеждата, че като ядро на най-вярната публика те ще направят всичко възможно за отстраняването на Томов и сие и за стартирането на процеса по прехвърляне на управлението в клуба в ръцете на хора, които обичат този отбор и са готови да се борят за неговото бъдеще.

Ясно заявяваме, че има готовност за финансиране и оздравяване на клуба в кратки срокове, но съживяването не може да започне в присъствието на Томов, който за пореден път доказа, че е проклятие за ЦСКА със своята крещяща футболна некомпетентност, която беше използвана от враговете на отбора за пъкленото им дело. ЦСКА много бързо ще се върне на своя връх, ако „червената“ система бъде освободена за нов мениджмънт и нови управленски механизми.

Ще позволим ли да бъде поругана любовта на бащите ни и надеждата на децата ни?!

Обществен комитет за ЦСКА

София, 21 юли 2008 г."