Наимова и Бухалов стартират на Лужники, Лалова и в Котбус
Наимова и Бухалов стартират на Лужники, Лалова и в Котбус / netinfo
Тезджан Наимова и Спас Бухалов продължават подготовката си за Пекин 2008 и във вторник ще стартират в международния турнир Москва Оупън, съобщиха от БФЛА.

Състезанието ще се проведе на стадион Лужники, на който в края на май се игра финала на Шампионската лига по футбол между Манчестър Юнайтед и Челси.

За Бухалов, който е рекордьор на България в овчарския скок и има покрита квота за Олимпийските игри в Пекин, това ще е първи старт за летния сезон.

Наимова пък ще бяга в спринта на 100 метра. На 12 юни Ивет Лалова ще участва на 100 метра на международния турнир в Котбус. След това лекоатлетката ще пътува за Москва. Там заедно с Тезджан Наимова ще бягат 100 метра по време на турнира на 15 юни.

Двете водещи български спринтьорки имат покрит норматив за игрите в Пекин, но са си поставили за цел да покрият такъв и с щафетата на 4 по 100 метра.

Оставащите стартове, в които българския квартет ще участва, са на 21 юни по време на Купа Европа в Истанбул и на 5 юли в Мадрид.

Очаква се по време на Държавното индивидуално първенство за мъже и жени, което ще се проведе на 14 и 15 юни на националния стадион Васил Левски първи старт за сезона да направи и Даниела Йорданова, която бе избрана за номер едно на България за 2007 година в леката атлетика.