Националите отпътуваха, Цветанов се връща в България
Националите отпътуваха, Цветанов се връща в България / netinfo
Волейболните ни национали отпътуваха за Португалия. Мартин Стоев и компания отлетяха с десет минути закъснение в 6:20 часа тази сутрин за Франкфурт, където направиха прекачване за Порто. От там националите ни ще пътуват с автобус до Повоа де Варзим - града домакин на втория евроквалификационен турнир. Утре в 17:30 часа българско време съперник на тима ни е Хърватия, в събота играем с Израел отново от 5:30 следобед, а в неделя от 18 часа е мача ни с домакините.

„Отиваме в Португалия са същото - още три победи. Радвам се, че спечелихме три пъти убедително в първите мачове. Чувствам се добре. Няма значение от какво се нуждаем, за да вземем квота за Европейското, ние ще търсим само успеха” каза пред Гонг Христо Цветанов.

Центърът разказа още от очакванията си за трите мача, Световната лига и Олимпиадата: „Достатъчно постигнахме и направихме, за да допуснем да паднем от такива отбори. По принцип Португалия е отбор, който не трябва да се подценява и ще играе силно като домакин. Тези мачове ще ни бъдат като тренировки за бъдещите гостувания от Световната лига. Трябва да направим добър отбор за лигата, защото някои ще почиват. Младите, които са за първа година трябва да покажат желание, мотивация и настроение. Аз няма да почивам. Младите момчета вдигат още повече нивото и се учат, за да ни наследят и видят как ние го правим. С влизането на новите се разнообразява тима ни, защото след толкова години заедно не, че сме си писнали, но се случват едни и същи работи. С каквото мога – помагам. Има още време до Олимпиадата и не искам да коментирам”.

Относно бъдещото си, Христо Цветанов сподели, че няма отправена оферта, но не изключва и вариант да остане да играе в България през следващия сезон. „Към момента съм на нулево положение, нямам оферти. България също е вариант. Всяка година така се получава. Чакам. Никога не казвам не за трансфери. Будна не са ми се обаждали. Искам да играя, където се чувствам добре” поясни центърът в националния ни тим, който през март извоюва бронз от Купата на Европейската конфедерация с екипа на черногорския си тим Будванска Ривиера.