Миодраг Йешич: На Герена не спряха да ме псуват
Миодраг Йешич: На Герена не спряха да ме псуват / netinfo

Ден преди домакинството на Спартак (Вн) треньорът на Литекс Миодраг Йешич даде интервю за клубния сайт.

- Г-н Йешич, Литекс записа три победи и един равен за четири кръга. И се класира на полуфинал за Купата на България след успех срещу Левски. Вярвал ли сте, че тимът ще стартира толкова добре?

- Разбира се. Вярвах. Дори бях сигурен, че ще започнем по този начин. Литекс е голям клуб и тези резултати, били те срещу Левски и ЦСКА, не трябва да се приемат като сензация. Стана това, което трябваше. Това, което предвидих в края на втория подготвителен лагер. Трябва да продължим по същия начин. Да играем добре и да побеждаваме. Не бива да изпадаме в еуфория. Въпреки успешните резултати, все още нищо не сме направили. Не сме се класирали на второ или трето място. Не сме взели Купата на България. Тепърва предстои полуфинал.

- Минава ли ви през ума, че Литекс може да пропусне да спечели Купата на България и да се класира под трето място?

- Не, в никакъв случай. Още през есентта, когато поех Литекс, заявих, че вярвам, че можем да спечелим Купата. Тогава още не бе минал жребият. Сега, когато пътят, изглежда по-лесен, отново ви казвам, че вярвам в силите на моите футболисти. И че ще вземем Купата.

- Прави впечатление, че във всеки мач използвате различен състав?

- Така е. По време на лагерите в Дубай и Анталия направихме нещо като вътрешна селекция. Използвах всички футболисти. Дадох им шанс да ми покажат мога ли да разчитам на тях. Убедих се в моментните възможности на всеки. Както виждате, в официалните мачове спазвам ротационен принцип. Само вратарят Тодоров, Пламен Николов, Сандриньо и Станислав Генчев играха във всички срещи. Но за техните постове нямам избор. Ако Йеленкович не бе контузен, един от изброените също щеше да почива в някой мач. Важното е, че аз имам доверие на момчетата. Без изключения.

- С кой отбор искате да играете на полуфинала за Купата на България?

- Нямам претенции. Е, по-добре е да играем в Ловеч, но жребият си е жребий. Длъжни сме да отстраним противника и да отидем напред. Преди четвъртфинала никой не искаше Левски, но видяхте, че ни се падна.

- Напоследък феновете на ЦСКА все по-често скандират името ви. Стойчо Младенов пък призова да си гледате отбора?

- Знам какво е казал Стойчо Младенов. Той едва ли имаше предвид точно мен. Може би не са го разбрали. А що се отнася до феновете на ЦСКА, нормално е да скандират името ми. Вероятно си спомнят за някои мачове под мое ръководство, които тимът спечели. Но тук искам да направя едно уточнение. Нека спрат да ме обвиняват, че едва ли не съм бил за ЦСКА, след като съм им честитил титлата след мача на Герена. Аз работя в Литекс и ме интересува само този отбор. Спомняте си, че преди началото на пролетния дял казах, че искам армейците да спечелят всички мачове с изключение на домакинство срещу нашия отбор. На Герена бях силно афектиран от непрестанните обиди по мой адрес. Не спряха 90 минути да ме псуват и ругаят. Реших интелигетно да им отговоря като честитих титлата на ЦСКА. Какво толкова е станало?

- Как ще коментирате представянето на конкурентите ви в челото?

- Интересува ме само моят отбор. Не желая да говоря за конкурентите ни. В Литекс всички от Гриша Ганчев до чистачката искат отборът да побеждава. Другите са на заден план.

- По време на лагера в Турция прогнозирахте, че Станислав Манолев ще стигне до националния отбор. Вместо него обаче бе повикан Станислав Генчев?

- Треньорите в А група трябва да сме в помощ на националния селекционер. Като подготвяме добре футболистите си. Така те ще бъдат забелязани и ще попаднат в националния отбор. За Манолев точните ми думи бяха, че ако продължава да играе така силно, един ден ще попадне в националния тим. Далеч съм от мисълтта да редя състава на Пламен Марков. Моля ви, не ме обвинявайте в това. Иначе колкото повече играчи на Литекс има в националния отбор, толкова по-добре.