Миньор си взе точка от Славия, отново бой на стадиона
Миньор си взе точка от Славия, отново бой на стадиона / БГНЕС
Отборът на Миньор Перник измъкна точка в края на мача при гостуването си на Славия - 1:1, в среща от осмия кръг на А група.

Двата отбора си размениха по едно полувреме, като „белите” бяха по-концентрирани преди почивката, докато момчетата на Димитър Алексиев бяха по-активни през втората част. Това доведе и до размяна на голове, както и на юмруци между феновете на двете агитки в края на двубоя.

Домакините започнаха по-убедително срещата и така в 27-та минута се стигна до първото попадение. Тодор Колев намери добре Благой Георгиев, който навлезе сам в наказателното поле и хладнокръвно прати топката в мрежата на гостите. До края на полувремето „белите” имаха няколко възможности да увеличат преднината си, но до такова развитие на мача не се стигна.

След почивката нещата на терена се промениха. Миньор показа, че ще търси поне изравнителен гол, а в 46-та минута Борислав Дочев бе фаулиран от Дреновички и гостите получиха право да изпълнят дузпа. Костадин Хазуров изпълни наказателния удар в долния ъгъл, вратарят на Славия обаче отрази удара и поне временно запази мрежата си чиста.

Въпреки усилията, момчетата на Димитър Алексиев стигнаха до изравнителен гол едва в 90-та минута, когато целият отбор се вдигна на щурм и закономерно Станислав Руменов с много хубав диагонален шут оформи крайното 1:1.

След попадението обаче на стадиона в „Овча купел” се стигна и до неприятни инциденти - бой и хвърляне на предмети. Причина за това бе радостта на феновете на Миньор в Сектор А след гола на Руменов, а привържениците на Славия скочиха точно срещу тях.

Така след разменените точки Славия заема осмото място с 11 точки, а Миньор е на 13-а позиция с 8 точки.