Малдини: 100 процента спирам с футбола след края на сезона
Малдини: 100 процента спирам с футбола след края на сезона / БГНЕС
Легендата на Милан Паоло Малдини заяви, че 100 процента спира с футбола в края на настоящия сезон.

Бившият италианския национал играе за „росонерите” през цялата си футболна кариера и има над 600 мача в Серия, за който период има спечелени без брой титли и други отличия.

На 40-годишна възраст обаче краката му вече се поддават на натоварването в Калчото и той най-накрая е решил да окачи футболните обувки в края на кампания. Подобни слухове се чуваха и през миналия сезон, но все пак Малдини остана и тази година на футболния терен.

Фланелката с номер 3 в Милан ще получи заслужена почивка като бъде извадена от употреба. Единствено синът на Малдини може да я върне обратно на „Сан Сиро”.

„Сигурен съм – 100 процента. Приключвам с активната игра завинаги”, Малдини заяви за „Corriere Dello Sport”.

„Няма да преосмисля решението си. Искам да продължа да се занимавам с футбол, но няма да е на зеления килим”, добави легендата.

„Искам да оставя капитанската лента на Масимо Амброзини, тъй като той е първият играч, който започна кариерата си в Милан веднага след мен”, продължи 40-годишният бранител.

„Щеше да бъде хубаво за всичките тези години да спечеля Златната топка. Но не заради това съм се борил. Никога не бих го разменил за титлата от Скудетото или Шампионската лига. Моята идея за футбола е да се печели с отбора”, призна още Малдини.

„Нещо, за което съжалявам? Че никога не съм играл с Диего Марадона”, завърши легендата на Милан.