Луд мач за Сиваспор на Цветков и Галатасарай
Луд мач за Сиваспор на Цветков и Галатасарай / netinfo

Галатасарай почти си осигури титлата в Турция, след като победи Сиваспор на Иван Цветков с 5:3 в среща от 33-я кръг на местното първенство. Българинът записа десет минути игра за своя тим, като се появи на терена в 80-та минута, в срещата с 8 гола и редица обрати.

Този успех отчасти подпечата триумфа на Галатасарай в шампионата, ако обаче не допусне грешна стъпка в последния кръг, тъй като преследвачът Фенербахче се намира само на три точки след водача.

Срещата започна добре за Сиваспор, след като Сонг си отбеляза автогол в 12-та минута, след това обаче грешката бе поправена от Арда Туран, който изведе своите напред след попадения в 40-та и 42-та минути. Малко след почивката резултат отново бе изравнен след попадение на Йълдъз. Последва нова размяна на голове – първо Акман за Галатасарай и Бадур за Сиваспор вкараха съответно в 52-та и 67-та минути. В заключителната част обаче лидерът си каза тежката дума с две попадения на Туран и Шукур.

В друг мач от 33-я кръг българският национал Димитър Иванков не взе участие при победата с 1:0 на своя отбор Кайзериспор над Бурсаспор. Осем от титулярите на Кайзери са били оставени да почиват в този мач, за да пазаят сили за финала за Купата на Турция срещу Генчлербирлиги.

Фенербахче също постигна победа именно над Генчлербирлиги с 3:2, с което също запази шансове да триумфира след седмица, при положение обаче че прекият им съперник стъпи накриво.