Левски разплака Мъри и Литекс
Левски разплака Мъри и Литекс / netinfo
В дербито на 7-я кръг на А група Левски победи с 2:0 Литекс, като това е първа загуба за отбора воден от Станимир Стоилов от началото на сезона.

Футболистите на Левски играха по-добре и логично стигнаха до победата, като това бе първи мач на Станимир Стоилов на стадион „Георги Аспарухов”, откакто той напусна „сините”.

Гостите започнаха по-активно срещата и още в 6-та минута Бертен стреля силно отдалеч, но Петков успя да се намеси и боксира топката в корнер.

Две минути по-късно Том стреля хубаво, но Петков улови топката.

В 16-та минута след центриране от корнер в наказателното поле на Левски Емил Ангелов стреля с глава, но Петков улови топката.

След първата по-сериозна грешка в отбраната на Литекс в 34-та минута след чудесно двойно подаване между Вагнер и Тиберканин, последният нахлу в наказателното поле на Литекс и пусна топката към Дарко Тасевски, който с много точен удар откри резултата.

В 42-та минута Станислав Манолев симулира в наказателното поле на Левски и съдията от Румъния Кристиан Балаш му показа втори жълт картон и ловчанлии завършиха мача с човек по-малко.

Второто полувреме мина изцяло под диктовката на Левски, като в 47-та минута Гаджев нахлу в наказателното поле на Литекс и подаде на Тасевски, който стреля неточно в аут.

В 56-та минута след неразбирателство между Камбон и Тодоров, Живко Миланов стреля слабо и френският защитник успя да изчисти в последния момент топката в ъглов удар.

Шест минути по-късно Миланов нахлу в наказателното поле на Литекс, но след това стреля доста слабо и Тодоров улови топката без проблеми.

Атаките по посока на вратата на Литекс следваха една след друга и в 67-та минута Миланов подаде на Тиберканин, който шутира опасно, но Тодоров успя да избие топката в ъглов удар.

След изпълнението на корнера Тиберканин центрира чудесно и намери Тасевски, който с глава отбеляза второто попадение в мрежата на Тодор Тодоров.

В 81-та минута Ду Бала стреля, но топката рикошира в крак на Миланов и излезе в корнер.

Тасевски навлезе в 87-та минута в наказателното поле на Литекс, след което центрира опасно, но Николай Димитров не успя да засече топката.

Две минути по-късно Мирослав Иванов подаде на Георги Иванов, който стреля, но Тодоров улови топката.

В даденото от съдията продължение на мача Лусио Вагнер стреля много силно, но Тодоро Тодоров успя да се намеси авторитетно.

След тази победа Левски се изкачи на трето място във временното класиране с 12 точки, но и мач по-малко, а Литекс вече е на пета позиция с 12 точки, но по-лоша голова разлика.