Българинът Кубрат Пулев победи Дерек Чисора с 2:1 съдийски гласа в двубоя за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF. Кобрата доминираше в по-голямата част от мача срещу британеца в Хамбург и така триумфира за втори път в кариерата си с титла на Стария континент.

Пулев стана шампион в най-престижната категория за втори път след 2012 година, когато за първи път завоюва титлата, побеждавайки Александър Димитренко от Украйна.

Професионалният ни боксьор демонстрира по-добра кондиция и остана свеж до края на срещата, а Чисора не издържа на темпото на Пулев. На няколко пъти реферите предупредиха британеца за поведението му на ринга.

Кобрата към българите: Обичам ви! (ВИДЕО)

В хода на двубоя Кубрат Пулев пласира няколко отлични удара и така постепенно наложи преимуществото си без да губи контрол върху срещата, с изключение на някои проблясъци на британеца във втория рунд и особено в деветия.

Първият съдия даде 116:112 удара в полза на Кубрат, втория отсъди в полза на Дерек Чисора - 115:113, но решението на третия рефер също бе в полза на Кобрата - 118:110 удара и така победата на Пулев бе подпечатана.

Успехът на Кубрат Пулев срещу Чисора означава и шанс да стане официален претендент за титлата на Международната боксова федерация.

Кубрат вече има в актива си 23 победи, а това бе трета поредна победа за българина под ръководството на треньора Ули Вегнер.