Креспо и Аяла се връщат в отбора на Аржентина
Креспо и Аяла се връщат в отбора на Аржентина / netinfo

Ернан Креспо, Роберто Аяла и Габриел Ханце се завръщат в състава на Аржентина за приятелския мач с Испания в Мурсия през следващия месец.

Аяла, който се разписа при равенството 1:1 на Аржентина с Германия на четвъртфинала на Световното първенство в Берлин през юни, е близо до изравняване на рекорда от 106 мача в националния отбор, който принадлежи на отказалия се бивш капитан Диего Симеоне.

Полузащитникът Пабло Аймар, който пропусна първия мач на Алфио Базиле начело на отбора при загубата с 0:3 от Бразилия в Лондон на 3-ти септември, може да заеме мястото на Хуан Роман Рикелме като плеймейкър на тима. Преди две седмици Рикелме съобщи, че слага край на кариерата си в националния отбор поради семейни причини.

Защитникът на „Виляреал” Родолфо Арубарена е повикан в отбора за пръв път от шест години. За последно той игра за Аржентина при равенството 0:0 с Англия на "Уембли" през февруари 2000 година.

Алфио Базиле, който пое Аржентина след Хосе Пекерман, извика 21 футболисти, играещи в Европа, защото аржентинските клубове участват в турнира за купа "Судамерикана".

Срещата Испания - Аржентина ще се играе на 11-ти октомври след европейската квалификация между Испания и Швеция на 7-ми октомври.