Кметът на Самуилово: Кирил е един прекрасен и дисциплиниран спортист
Кметът на Самуилово: Кирил е един прекрасен и дисциплиниран спортист / netinfo
Кметът на село Самуилово Кирил Стоянов не скри радостта си след бронзовия медал на Кирил Терзиев от турнира по борба в Пекин. Както е известно Терзиев е именно от Самуилово, а днес борецът донесе петия медал за България в Китай.

„Кирил е един прекрасен и дисциплиниран спортист. Жалко обаче, че не успя да се развие по най добрия начин, тъй като трябваше да замине за чужбина, по конкретно за Швейцария”, коментира кметът на Самуилово.

„Там Кирил си изкарваше прехраната като спаринг партньор. Оттам се стигна до повикването му в националния отбор и след това до бронзовия медал, който завоюва. През цялото време държахме връзка със Серафим Бързаков, който също е от нашето село”, допълни Стоянов.

„Искам да кажа, че Серафим страшно много е помогнал на Кирил Терзиев. Той е нещо като негов ментор. Оттук нататък той се ангажира да работи още повече с това момче, за да стигнем до златото в Лондон”, каза още той.

Кирил Терзиев е от обикновено българско семейство като майка му е шивачка, а баща му свещеник. Тренирал е в ЦСКА, а по време военната си служба се мести в Левски, за да се стигне до заминаването му за Швейцария.

Кметът на Петрич Вельо Илиев също изрази благодарност към Терзиев, като допълни, че ще направи всичко каквото е необходимо, за да зачете успеха на бореца.