Йешич: Ако подам оставка първи ще разбере Гриша Ганчев
Йешич: Ако подам оставка първи ще разбере Гриша Ганчев / netinfo

Наставникът на Литекс Миодраг Йешич категорично отхвърли информациите, че е подал оставка. Сръбският специалист сподели специално за Гонг, че първият човек който ще разбере ако това стане е собственикът на тима Гриша Ганчев.

- Трябва да поздравя Вас и вашите слушатели и да кажа, че до вчера много пъти ме уволняваха разни журналисти или не знам кой още. Трябва да кажа, че още от първия ми ден тук с господин Гриша Ганчев се разбрахме какво трябва да правим и да го направим до края на сезона. Ако съм изгонен или ако съм уволнен първо аз ще разбера от господин Ганчев. Той е единственият, който може да ме изгони и да ме уволни. Много съм спокоен и си работя. Гледам отборът да изиграе добре петте мача до края на първенството и финала за Купата. И да спечелим колкото се може повече от тях. А ако аз подам оставка, първият който ще разбере е господин Гриша Ганчев. Той има много коректно поведение и ме е спечелил като човек. Малко са президентите като Гриша Ганчев. Затова не искам да коментирам нищо и да запазя атмосферата в отбора. Ако можем докрая да си решим всички мачове и най-важното да спечелим Купата на България.

- В информацията, която се появи се казва, че сте в лоши отношения с хора от клуба. Вярно ли е това?

- Господин Гриша Ганчев ме е спечелил като човек. Значи и да остана още десет години на работа в клуба, или да си тръгна утре с голямо почитание ще се отнасям към господин Ганчев. Той го заслужава. Малко собственици на клубове имат такова отношение и такъв поглед върху футбола и върху спорта въобще. Аз благодарен за това и съм се разбрал да направя това което трябва и ще направя всичко възможно да спечелим Купата и целият отбор, ръководството и спортно техническия щаб да я подарим на господин Ганчев, защото той я заслужава. Защото президент като него заслужава отборът му да е в Шампионската лига. Аз съм готов да си тръгна още утре. Нека хората не се притесняват и да ме уволняват и да си измислят разни неща. Казвам още веднъж – ако ме изгонят първият, който ще разбере това съм аз. Собственикът на клуба ще ми се обади и ще ми каже: утре не си на работа. И обратно – ако аз подам оставка, първият който ще разбере е господин Гриша Ганчев. Това няма да стане по друг начин. Нито един проблем нямам в Литекс. От първия ден казвам: откакто съм тук се създава някакво изкуствено напрежение в отбора. Вероятно с тенденцията Литекс да не участва в европейските турнири. Аз съм убеден, че момчетата имат качества и съм твърдо убеден, че Литекс ще спечели Купатаи по този начин да излезе в Европа. Не сме се отказали и от третото място. Ще играем мач за мач, пък каквото стане и в първенството.

- Вчера Ангел Бекяров след проверката на детектора на лъжата, заяви че е хубаво и Небойша Йеленкович да се подложи на проверка....

- Добре, че ми зададохте този въпрос. Аз повече няма да коментирам нито реферите, нито кой какво е казал. Незнам дали сте били на мача за да видите разговорът, който проведоха Йеленкович и Емил Ангелов с главния рефер и с асистентът му от дясната страна. Мисля и съм убеден, че един от тях го каза. Кой го е казал и как го е казал, няма значение. Но по мое мнение, това което се видя на мача, начинът по който водиха мача тези двама рефери, всички разбраха за какво става дума. От този момент до края на сезона Миодраг Йешич няма да коментира реферите. Не ме интересуват. Има хора, които трябва да гледат. Също така няма да реагирам и по време на мачовете. Моята реакция губи смисъл, като се свири по този начин, по който се свиреше в Стара Загора срещу Берое.