Ивет Лалова: Живея и дишам за медал от Пекин
Ивет Лалова: Живея и дишам за медал от Пекин / netinfo
Топ спринтьорката ни Ивет Лалова заяви в интервю за Гонг, че през следващата година ще живее и ще диша само с мисълта за медал от Олимпийските игри в Пекин догодина. Чаровната ни атлетка сподели още, че й предстоят още две участия – в петък в Цюрих на 200 метра в турнира от Златната лига и следващия вторник в Рим на 100 метра.

„Честно да ви кажа, откакто се върнах, нещата не са толкова лесни, защото пътуването беше доста дълго и трудно се аклиматизирам тук. Срещнах се с много хора със смесени настроения - едни ме тупат по гърба, а други ми казват, че съм ги разочаровала в Осака. Разбираемо е, всеки иска да е пръв, но това световно първенство се каза доста трудно и завръщането ми към елита ще е по-дълго отколкото ми се иска”, каза Ивет Лалова в предаването „Голлиния”.

„Да попаднеш в тази компания е доста трудно. Ето и Тезджан не срещна късмет и тя не успя да попадне сред 8-те най-добри. Просто това е спринт и една от най-безмилостните дисциплини, затова трябва да се заредим с огромно търпение и оптимизъм”, допълни Лалова.

Атлетката ни коментира и най-атрактивните финали на Световното първенство в Осака: „При мъжете видяхме една психологическа битка между Тайсън Гай и Асафа Пауъл. Там много акцентираха върху тях и това дойде малко повече за световния рекордьор, затова ако не ти достига малко повече увереност, се губи доста бързо.

Докато при жените – спринтът не беше толкова силен, защото още през май имахме постижения под 11 секунди. Очаквах отново такова бягане, но не се получи.”

„Много силно се молех и се надявах да стигна до финала, не защото не съм подготвена, аз съм здрава, добре съм след контузията, но явно ми липсват състезанията. Наясно съм, че мога и че искам да се върна, но всичко е въпрос на време. Медал от Пекин? Много силно се надявам и повярвайте ми в следващата година ще дишам и живея с тази идея”, категорична бе спринтьорката ни.

Колкото до липсата на бази у нас и ентусиазма, който са длъжни да провяват българките, за да печелят международни отличия, Лалова заяви: „Нещата са много тънки. Българинът е показал, че е много талантлив човек и професионалист. Колкото до условията, благодаря на Добри Карамаринов и на спонсорите, които правят всяка една подготовка в чужбина възможна. Тренирам и в България, но нещата са комплексни. Начин на живот и всичко останало ни влияе. А ние в Осака бяхме един крехък отбор, който носи прекалено големи очаквания. Не искаме да разочароваме никого, но стана доста трудно – срещу целия свят.”

Ивет Лалова разказа още и за живота на професионалния атлет: „Нашия личен живот е посветен на професията. Живеем от лагер на лагер. Тренирам 6 дни в седмицата и само 3 седмици за целия сезон. Нашите семейства също са подчинени на този живот. Не е лесно, но е много сладко, когато победиш.”