Голубович: Българският футбол върви само нагоре
Голубович: Българският футбол върви само нагоре / netinfo
„В Литекс се чувствам много добре”, заяви за Гонг новото попълнение на ловчанлиите и доскорошен вратар на Локомотив София Урош Голубович.

„В клуба всичко е наред, подготовката върви нормално, вече започнаха и мачовете. Момчетата ме приеха много добре. Нямам никакви проблеми, нито с българите, нито с французите, нито с бразилците. Що се отнася до това всичко е наред”, добави стражът.

Стражът сподели, че поне засега, не може да отговори каква е разликата между Литекс и Локомотив София: „Тук съм по-малко от месец. Но всички знаят, че Литекс е голям отбор – шампион на България, носител на купата. За този отбор може да се говори само със суперлативи, както и за предишния ми тим.”

„Конкуренцията на моя пост не ме притеснява. Още като дойдох при „оранжевите” знаех, че Тодор Тодоров е много добър вратар и перфектно момче. Ще пази този, който преценят треньорите”, категоричен бе Урош.

„Целите в Литекс са по-високи от тези в Локомотив. Там имахме възможност да спечелим титлата, но преди две години паднахме нещастно от Левски и я загубихме. Сега целта е да вървим напред. Целите естествено са титла и купа, пък ще видим какво ще стане”, каза още сръбският вратар.

Според него времето ще покаже дали младостта на тима е предимство или недостатък: „Въпреки, че отборът наистина е много млад, аз мисля че момчетата имат качества да преследват високите цели, които са поставени пред тима.”

Той сподели, че следи какво става в лагерите на основните конкуренти на Литекс в България – ЦСКА, Левски и Локомотив София. „Това е нормално. С бившите си съотборници се чувам постоянно по телефона. Откакто съм в България мисля, че футболът върви постоянно нагоре. Спомняте си, преди няколко години имахме три отбори в групите на УЕФА. Надявам се и сега да е така”, завърши Голубович.