Евтимова шеста, Влашич отново пробва рекорда на Стефка
Евтимова шеста, Влашич отново пробва рекорда на Стефка / netinfo
Българската спринтьорка Инна Евтимова зае шесто място на спринта на 100 метра за жени на международния турнир по лека атлетика в испанската столица Мадрид.

Евтимова записа постижение от 11,57 секунди, което е с 0,29 секунди по-лошо време от това на победителката Лаверн Джоунс (Вирджински острови), съобщава БТА. На второ място с време от 11,40 секунди остана Вида Аним (Гана), която преди броени дни надбяга и Ивет Лалова в Милано. Трета се подреди Лина Гринцикайт (Литва) с 11,43 секунди, четвърта финишира Тахеша Хариган (Вирджински острови), а място преди Евтимова завърши Сидони Мотерсил (Кайманови острови).

Междувременно, рекордът на Стефка Костадинова на скок на височина от 2,09 метра, не беше подобрен в Мадрид, въпреки усилията, които световната шампионка Бланка Влашич (Хърватия) положи. Хърватката скочи личния си рекорд от 2,06 метра и зае първото място в дисциплината.

След опита си, Влашич се пробва три пъти на 2,10 метра, но постижението на председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова остана на върха с 3 сантиметра пред това на хърватската лекоатлетка.

По 2,01 метра скочиха и Рут Беитиа (Испания) и Елена Слесаренко (Русия).