Египет стартира по шампионски и разплака Камерун
Египет стартира по шампионски и разплака Камерун / netinfo
В първия мач от група С на турнира за Купата на Африканските Нации настоящият носител на трофея Египет победи с 4:2 Камерун и фараоните започнаха по шампионски.

Домакините поведоха в 14-та минута, след като Бикей игра с ръка в наказателното поле на Камерун и съдията свири дузпа за Египет, която бе реализирана от Хосни Радоу.

Само 180 секунди по-късно Мохамед Зидан удвои преднината на фараоните, след като се възползва от добър пас на Мотеаб и реализира второто попадение в мрежата на Камени.

Във втората минута от даденото от съдията продължение на първото полувреме Зидан стреля от границата на наказателното поле и отбеляза втория си гол в срещата и покачи резултата на 3:0.

Камерун реагира веднага през второто полувреме и в 51-та минута Джереми намери Самуел Ето’о, който се възползва от грешка на вратаря на Египет Ал Хадари и намали резултата.

В 81-та минута Хосни стреля от около 20 метра и отбеляза четвъртото попадение във вратата на „неукротимите лъвове”, като по този начин подпечата победата за Египет.

В първата минута от продължението на мача Камерун получи право да изпълнява дузпа, която бе реализирана от Самуел Ето’о.