Домовчийски стана последният футболист, вкарвал на Кан
Домовчийски стана последният футболист, вкарвал на Кан / netinfo
Преотстъпеният от Левски на Херта Валери Домовчийски стана последния футболист, който вкара в мрежата на прекратяващия днес кариерата си Оливер Кан.

Легендарният вратар на Байерн Мюнхен бе на път да приключи с футбола без допуснато попадение в последния си мач, но шест минути преди двубоя бе наказан от Домовчийски, който отбеляза първия си гол в Бундеслигата.

Шампионите на Германия спечелиха домакинството си срещу Херта с 4:1 и изпратиха по подобаващ начин Кан и треньора Отмар Хицфелд, който напуска Алианц Арена за да поеме Швейцария.

Лука Тони даде преднина от 2:0 на Байерн за 27 минути, а Франк Рибери вкара още едно попадение за баварците в 33-ата. Голмайсторът на Бундеслигата, отбеляза 24-ия си гол за сезона в 61-ата, преди да дойде часът на Домовчийски.

Валери влезе в игра в 71-ата на мястото на сърбина Марко Пантелич и му бяха необходими само 13 минути за да се разпише за първи път в немското първенство. Българинът бе намерен на добра позиция от Рафаел и отблизо не пропусна частично да развали деня на Кан.

Освен за Кан и Хицфелд, двубоят на Алианц Арена бе последен и за съдията Маркус Мерк. Зъболекарят от Кайзерслаутерн спира да свири, след като ръководи повече от 330 мача от Бундеслигата и 50 международни срещи, сред които такива в България и финалът на Евро 2004 между Португалия и Гърция.

Байерн завърши сезона със 76 точки, с десет преднина пред втория Вердер. Херта Берлин е на десето място с 44.