Чехкиня сътвори сензация, изхвърли Шарапова от Ролан Гарос (СНИМКИ)
Чехкиня сътвори сензация, изхвърли Шарапова от Ролан Гарос (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

Още първият мач от втората седмица на Ролан Гарос хвърли огромна изненада. Луцие Шарафжова изхвърли от турнира една от големите фаворитки при дамите Мария Шарапова след успех в два сета - 7:6(3), 6:4.

В първия сет чехкинята постигна пробив още в третия гейм, но малко по-късно Шарапова изравни за 3:3, а до края на сета двете бяха перфектни на сервис и така се стигна до тайбрек. В него Шафаржова поведе с два минипробива до 6:1, след което затвори частта със 7:3.

Чехкиня сътвори сензация изхвърли Шарапова от Ролан Гарос (СНИМКИ)
netinfo

Началото на втория сет повтори развитието на първия като Шафаржова проби за 2:0, но рускинята набързо се върна в мача с връщане на пробива за 3:2.

При 4:5 Шарапова сервира за оставане в мача, а в този момент нервите не издържаха, първият сервис се изпари и Шафаржова стигна до мачбол. Той бе отразен от рускинята, но след нови две брилянтни разигравания от страна на чехкинята изненадата бе факт.

Така Шафаржова си осигури дебют в топ 10 на ранглистата. На четвъртфиналите тя ще срещне Гарбине Мугуруса, която в друг осминафинален сблъсък надигра Флавия Пенета с 6:3, 6:4.

Чехкиня сътвори сензация изхвърли Шарапова от Ролан Гарос (СНИМКИ)
netinfo