Чех: Европейското ми помага да забравя разочарованието от ШЛ
Чех: Европейското ми помага да забравя разочарованието от ШЛ / netinfo
Вратарят на чешкия национален отбор Петър Чех сподели, че подготовката за Европейското първенство му помага да забрави разочарованието от загубения финал за Шампионската лига.

Само преди две седмици Чех и неговият Челси отстъпиха след изпълнение на дузпи на Манчестър Юнайтед във финала на най-комерсиалния турнир в Европа.

„Спомените за това поражение още са живи, но съм готов за нови изпитания,” заяви 26-годишният вратар. „Във футбола нещата се движат много бързо, така че трябва просто да продължаваш напред. В Москва преживях разочарование, тъй като ние бяхме много близо до победата. Слава богу, идва нов турнир и аз мога да се концентрирам върху Европейското. Това ми помага да се справя с разочарованието.”

Чех добави: „Турците имат много класни играчи. Никога не можеш да си сигурен точно как ще излязат. Ако им тръгне играта, може да са сред най-добрите. Но може и да не стане така. Във всички случаи обаче, националният отбор на Турция е класен и неприятен съперник.”

Според Чех Португалия е фаворит в група А. „Те имат не само отличен отбор и треньор, но също така и опит. Кристиано Роналдо е във върхова форма, а те имат и още страхотни играчи, като Деко и Рикардо Карвальо. Прекрасен отбор,” добави Чех.