Батков: Не пия уиски, кога ЦСКА ще си плати задълженията?
Батков: Не пия уиски, кога ЦСКА ще си плати задълженията? / Gong.bg
Собственикът на Левски Тодор Батков не остана длъжен на Александър Томов и каза няколко думи по адрес на опонента си от ЦСКА.

„Томов да си плати данъците! Да се оправи със следствие, прокурори, пране на пари. Да се оправи с екологичното замърсяване и предстоящите злокобни санкции за България в размер на поне 400 милиона лева, който всеки данъкоплатец ще плати от джоба си. Той ще ми говори за мафия, объркал се е, много се е объркал”, отбеляза ядосаният Батков.

Шефът на „сините” от „Герена” отговори на обвинението, че си е признал за завера срещу ЦСКА след една чаша уиски: „Аз почти не пия, а уиски не съм пил сигурно от пет години. Пия ракия „Сливенска перла” или узо „Пломари”, и то не повече от 50 грама. С него няма как да седна да пия, няма как да се случи”, изригна адвокатът.

Бизнесменът продължи така: „Николай Георгиев от лицензионната комисия, го видях за първи път през живота си, седмица след отнемането на лиценза на ЦСКА, в Дарик радио. Не искам да се заяждам, но лицензът им бе даден с много голям компромис и той още не го изпълнява. Да попитам ли публично, кога ЦСКА ще изпълни всичките си задължения? Кой е мафия, след като има задължения, не ги изпълнява, пък играе в А група?”, попита Тодор Батков.

„Ние абдалите си изпълняваме задълженията. Томов нещо се е объркал”, завърши по въпроса началникът на Левски. Собственикът на „сините” не смята, че „армейците” са конкурент на отбора му за шампионската титла през тази кампания.

След срещата с Жилина Тодор Батков е оптимист, че клубът му излиза от дупката, в която изпадна след последните неудачни резултати. Президентът на Левски призна, че е санкционирал играчите, но не скри, че ще ги възнагради, ако влязат в групите на УЕФА.

„Да не се възгордяваме, защото не сме направили нещо кой знае какво. Хареса ми как отборът се вдигна след несправедливата дузпа и смачка съперника за 15-20 минути”, сподели мнението си за мача Батков, който призна, че е гледал само второто полувреме на двубоя, заради закъснението си породено от бизнес ангажиментите му.