Алегри: Милан е големият шанс на Балотели
Алегри: Милан е големият шанс на Балотели / Reuters

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри описа Марио Балотели като отличен професионалист и контрира плъзналите слухове, че нападателят по-често ще се заседява на пейката.

„Мисля, че това е много важен шанс за Балотели, тъй като за първи път той се превръща в положителен герой в един отбор, пълен с младежи“, заяви италианският тактик. „Той е спокоен и отличен професионалист. На европейската сцена е от 7-8 години, но на практика сега получава своята най-добра възможност, за да разкрие качествата си.“

„Днес срещу Палермо имахме леки проблеми заради насъбралата се умора от гостуването на Барселона в Шампионската лига, но въпреки това трябваше да бъдем по-уверени и да държим по-дълго топката“, допълни той.

„Стефан Ел Шаарави се радва на необикновен сезон, който никой не очакваше. Затова е нормално да има спад във формата му. Той игра добре днес и почти вкара гол, но в момента ми трябват свежи играчи. Ел Шаарави има нужда от почивка, защото той се справя наистина добре и представянето му помага на отбора да бележи голове“, заключи Алегри.