"Продължаваме промяната" води в област Благоевград с 30,25 на сто от гласовете на избирателите при близо 23 процента обработени протоколи на секционните избирателни комисии в РИК, по данни на Централната избирателна комисия.

Втора политическа сила в Благоевградско е ГЕРБ-СДС с близо 25 процента от гласовете при 22,9 на сто обработени протоколи, следвани от ПП "Има такъв народ", за която са гласували около 12 на сто от избирателите.

Избори 2 в 1: Как гласуваха на вота хората в страната

За "БСП за България" своя глас са дали повече от 9 процента, следвани от "Демократична България - Обединение" с малко над 9 процента и ДПС с близо пет на сто от гласувалите.

В избора за президент и вицепрезидент най-много гласове е получила двойката Румен Радев - Илияна Йотова с близо 53,5 на сто от гласовете при 22,9 на сто обработени протоколи.

За другите основни претенденти Анастас Герджиков - Невяна Митева-Матеева са гласували 28,5 на сто от избирателите на база преброените до момента гласове. Изборният ден в област Благоевград завърши с 37,5 процента активност от страна на имащите право на глас избиратели.
БТА