Коалиция "Продължаваме промяната" води с 28,20 на сто от действителните гласове при преброени 24,09 на сто от бюлетините във Врачански избирателен район, сочат публикуваните междинни данни на страницата на Районната избирателна комисия.

Следва коалицията ГЕРБ-СДС с 26,22 на сто. Трети са от партия "Има такъв народ" с 11,54 на сто, а след нея е коалиция "БСП за България" с 10,92 на сто. С равни гласове засега са ДПС и коалиция "Демократична България - Обeдинение" - 4,50 на сто от вота, партия "Възраждане" получава 4,25 на сто.

В Русенско: „Продължаваме промяната“ е първа политическа сила според междинните резултати

Под четирипроцентната граница са коалиция "Изправи се БГ! Ние идваме!" с 3,15 на сто и ВМРО-БНД с 2,08 на сто.

Междинните резултати сочат, че кандидатпрезидентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова получава 58,63 на сто от преброените гласове. След тях се нареждат кандидатите, подкрепени от ГЕРБ-СДС, Анастас Герджиков-Невяна Митева с 24,85 на сто.

Говорителят на РИК-Враца Красимир Колев съобщи, че досега вече са обработени и приети почти три четвърти от секционните протоколи, но резултатите все още не са публикувани. Той обясни, че основна трудност пред секционните комисии е отчитането на гласовете "Не подкрепям никого", които масово се броят като недействителни.
БТА