Изборният ден в област Благоевград е започнал нормално и навреме, каза за БТА говорителят на Районната избирателна комисия /РИК/ Радослав Митрев. Всички секции са отворили, в две от тях обаче има проблем с машините, посочи Митрев. Едната е осма СИК в село Аврамово, община Якоруда, където машината не работи и там ще се гласува с хартиени бюлетини.

Сигнал за проблем с машините има и в трета СИК в Белица. В тази секция е предвидено гласуване с две устройства, но от секционната комисия е подадена информация до РИК - Благоевград, че и двете машини не работят. В момента сигналът се проверява, но вероятно и там ще се гласува с хартиени бюлетини, посочи говорителят на РИК - Благоевград.
На изборите "две в едно" за президент и вицепрезидент и за Народно събрание в област Благоевград право на глас имат близо 316 600 избиратели. Те ще гласуват в 572 секции. В 449 от секциите е предвидено машинно гласуване, като в 120 от тях са поставени по две устройства.

Как започна изборният ден в страната


Осем секции са образувани за карантинирани лица в областта. В Благоевград ще се гласува в две ковид секции, по една е сформирана за общините Гоце Делчев, Петрич, Разлог, Сандански, Сатовча и Симитли. Секции ще има и в лечебните заведения в Благоевград и Разлог. В болницата в Разлог секциите ще са две, за да са отделени пациентите с ковид, които ще гласуват в неделя, от останалите пациенти.
БТА